Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

26.10.10

Ο ιατρός φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Καλό Μεσημέρι", στο ΚΡΗΤΗ T.V. και παρουσίασε με ιδιαίτερη ακροαματικότητα το θέμα "η ρομποτική χειρουργική στην γυναικολογία". Θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτικά η συνέντευξη.
Ο Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Κ.Π.ΜΥΡΙΛΛΑΣ στις 08.10.2010, με τη χρήση του ρομπότ Da Vinci High Definition (ρομποτική χειρουργική - μοναδικό στην Ελλάδα – Ιατρικό Κέντρο), χειρούργησε την βαρύτερη καταγεγραμμένη στην Ελλάδα καλοήθη παθολογία σε ένα χειρουργείο διάρκειας «6 ωρών».
Συγκεκριμένα η ασθενής είχε χειρουργηθεί το 2003 με ανοιχτό χειρουργείο (καισαρική τομή) λόγω ινομυωμάτων και μετά 7 χρόνια υποτροπίασε βαρύτατα παρουσιάζοντας 6 ευμεγέθη ινομυώματα μεγέθους 4-8 cm που αφαιρέθηκαν ρομποτικά με επιτυχία. Θα ακολουθήσει βίντεο του χειρουργείου με την έγκριση της ασθενούς
Σεπ-Οκτ. 2010
Παρακολουθώντας τα διεθνή επιστημονικά δρώμενα η ομάδα του κου. Κ.Π. Μυρίλλα, συμμετείχε στις δραστηριότητες του 19ου πανευρωπαϊκού συνεδρίου επεμβατικής χειρουργικής ελάχιστης παρέμβασης (minimal invasive surgery) στη Βαρκελώνη (ESGE). Έμφαση δόθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα νέων ιατρών, στην προώθηση νέων ρομπότ και τέλος στην δημιουργία νέων υλικών για αποφυγή συμφύσεων. Όλα αυτά συμβαδίζουν με το πνεύμα της ομάδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου